(untitled) (Актуальні проблеми духовності, 2017)
Стаття присвячена становленню уявлень про сакральність індивідуального в історії культури. Автор використовує символ «людина-скарб» на позначення найвищого втілення індивідуального, яке одночасно виступає сакральним витоком колективного, ілюструючи його на прикладі «Сковородискарбу» та «скарбу-Тімона».