(untitled) (Актуальні проблеми духовності, 2017)
В статті ставиться і накреслюється варіант вирішення проблеми дослідження мови як третього онтологічного виміру (поруч з ментальним та фізичним), як смислової форми єдності буття і мислення, як генетичного інформаційного коду. В результаті проведеного аналізу автор постулює ідею перспективності феноменологічного, структурного та психоаналітичного підходів до розгляду співвідношення мови і реальності, а також перегляду класичної полеміки Платона та Аристотеля.