(untitled) (Актуальні проблеми духовності, 2017)
У статтi розглядається концепцiя наукової об’єктивностi, розроблена в рамках критичного рацiоналiзму К. Поппера. Автор пропонує застосувати її основнi положення до теорiї iсторичного пiзнання i доводить, що об’єктивнiсть в iсторичнiй науцi можлива не як об’єктивнiсть iсторика, а як об’єктивнiсть отримуваного ним знання