Соцiальна стратиграфiя архаїчного образу (на прикладi билини про турiв) (Актуальні проблеми духовності, 2017)
Образи-символи, що виникали у процесi еволюцiї архаїчного суспiльства, на бiльш високiй стадiї соцiального розвитку лягали в основу нового образу, утворюючи разом iз ним вигадливий симбiоз. Стаття присвячена руськiй билинi про турiв, в основi сюжету якої простежуються слiди такого, колись єдиного, складного образу.
Keywords: соцiальна стратиграфiя; архаїчний образ; билина; тури; Богородиця; мiсто