Фiлософсько-свiтогляднi аспекти українських правових систем. Феномен Пилипа Орлика (Актуальні проблеми духовності, 2017)
В статтi аналiзується система правових iдей, вироблених українським народом з ХIII по ХVIII ст. Автор приходить до висновку, що ретельне дослiдження Конституцiї Пилипа Орлика, як вершини правової думки українства, сприятиме становленню української нацiональної самосвiдомостi.
Keywords: свобода; справедливiсть; кордоцентричнiсть; перша у свiтi Конституцiя Пилипа Орлика; нацiональна самосвiдомiсть