Скорочення «Трилеми Мюнхаузена»: проблема нескiнченностi та сучаснi теорiї обгрунтування. (Актуальні проблеми духовності, 2017)
У статтi аналiзуються основнi характеристики процесу обгрунтування та дослiджуються традицiйнi дихотомiї в теорiях обгрунтування. Автор стверджує, що «Трилема Мюнхаузена», сформульована в рамках критичного рацiоналiзму, втрачає свою роздiльчу роль в контекстi сучасних теорiй обгрунтування.
Keywords: нескiнченнiсть обгрунтування; трилема Мюнхгаузена; фундаменталiзм; когерентизм; фундагерентизм; iнфiнiтизм