Девiд Чалмерс та аргументи проти фiзикалiзму. Стаття 1: Супервентнiсть (Актуальні проблеми духовності, 2017)
У статтi розглядаються аргументи, висунутi Д. Чалмерсом проти фiзикалiзму, аналiзується критика цих аргументiв, а також пов’язана з цим методологiя розгляду свiдомостi. Супервентнiсний пiдхiд, на якому заснована загальна концепцiя Чалмерса, представлений автором як такий, що в цiлому має низку переваг, але не є абсолютно очевидним у вирiшеннi питань фiлософiї свiдомостi.
Keywords: природна супервентнiсть; логiчна супервентнiсть; фiзикалiзм; свiдомiсть; редукцiя; аналiтична фiлософiя свiдомостi.