Антична фiлософiя вiйни (Актуальні проблеми духовності, 2017)
В статтi розглядаються iсторико-фiлософськi аспекти концептуальної взаємодiї фiлософiї та вiйськової теорiї в античнiй Грецiї та Римськiй iмперiї. Проаналiзовано корелятивнi зв’язки мiж фiлософською теорiєю пiзнання, представленою в античнiй фiлософiї, та мiлiтарною iсторiєю Давнього свiту.
Keywords: вiйна; теорiя пiзнання; каузальнiсть; стоїцизм