Разум, рациональность, субъект (Актуальні проблеми духовності, 2017)
Розглядається коло питань, пов’язаних з проблематикою розуму та рацiональностi. Пропонується суб’єктна iнтерпретацiя взаємозв’язку, розвитку та протиставлення рiзних форм розуму. Висвiтлюються варiативнi та суб-станцiйнi аспекти внутрiшньої структури рацiонального, рiвнi його спiввiдношення з iррацiональним. Аналiзуються соцiальнi аспекти функцiонування рацiональностi
Keywords: розум; рацiональнiсть; помилковiсть; критика; iррацiональне; структура; суб’єкт