К вопросу об архэ Анаксимандра: Аристотель как источник сведений об Анаксимандре (Актуальні проблеми духовності, 2017)
На основi збережених джерел Аристотеля автор намагається з’ясувати, яке «начало» вiн приписує Анаксимандру, не ставлячи за мету виявити аутентичнi погляди самого Анаксимандра. У статтi спростовується точка зору, що, згiдно з Аристотелем, Анаксимандр вчив про деяке безкiнечне (апейрон).
Keywords: архе; досократична фiлософiя; дiалектика; вид матерiального архе; безкiнечне