Флористичний склад деревно-чагарникових видів зелених насаджень міста Апостолове

Автор(и)

  • I.A. Коваленко Криворізький педагогічний інститут ДВНЗ «КНУ»

DOI:

https://doi.org/10.31812/ecobulletinkrd.v1i0.6345

Анотація

У сучасних умовах досить важливою є проблема збереження і оздоровлення середовища, що оточує людину в місті, формування в місті умов, благотворно впливають на психофізичний стан людини, що особливо важливо в період інтенсивного росту міст, розвитку всіх видів транспорту, підвищення з кожним роком тонусу міського життя. Зелені насадження впливають на іонізацію повітря, також насадження володіють великою випаровуючою здатністю.  Важливу роль відіграють зелені насадження в процесі газообміну: вони поглинають вуглекислий газ і виділяють кисень. Це їх властивість використовується в умовах міста. Зелені насадження по-різному беруть участь у цьому процесі. Наприклад, тополя біла майже в 7 разів більше ялини звичайної поглинає вуглекислий газ і виділяє кисень, дуб звичайний - в 4,5 рази, липа широколиста - в 2,5 рази. При підборі дерев і чагарників для міських умов слід враховувати активність зелених насаджень в цьому процесі.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Metrics

Metrics Loading ...
Abstract views: 42 / PDF downloads: 30

Біографія автора

I.A. Коваленко, Криворізький педагогічний інститут ДВНЗ «КНУ»

студентка природничого факультету

Посилання

Кучерявий В.П. Озеленення населених місць / В.П. Кучерявий. - Львів: Світ, 2008. - 456 с.

Определитель высших растений Украины /под ред. Ю.Н. Прокудин, Д.Н. Доброчаева, Б.В. Заверуха,- К.: Наук думка, 1987. - 545 с.

Черепанов С.К. Сосудистые растения России и сопредельных государств (в пределах бывшего СССР) / С.К. Черепанов. - Спб.: Мир и семья, 1995. - 992 с.

Downloads

Опубліковано

2015-12-14

Як цитувати

Коваленко I. . (2015). Флористичний склад деревно-чагарникових видів зелених насаджень міста Апостолове. Екологічний вісник Криворіжжя, 1, 83–85. https://doi.org/10.31812/ecobulletinkrd.v1i0.6345

Номер

Розділ

ПРАКТИЧНА ЕКОЛОГІЯ