Таксономічний аналіз урбанофлори Кривого Рогу за способами запилення

Автор(и)

  • О.В. Зайко ДВНЗ «Криворізький державний педагогічний університет»

DOI:

https://doi.org/10.31812/ecobulletinkrd.v2i0.6712

Анотація

Відновлення рослинного покриву нашої планети відбувається внаслідок існування процесів запилення у життєвих циклах вищих рослин. Запилення є процесом перенесення пилкових зерен з пиляків на приймочку маточки. Цей процес може здійснюватися: вітром, комахами, водою. Велика кількість рослин потребує комах-запилювачів для забезпечення нормального запилення. Наявність достатньої кількості запилювачів під час цвітіння необхідна для забезпечення сталого врожаю культурних рослин. Ефективність запилення збільшує розмір плодів, сприяє їх швидкому достиганню і симетричну форму плодів. Запилення - є не тільки однією із стадій розвитку і розмноження рослин, але і є корисним для інших живих організмів. Відсутність запилення у рослин може призвести до зникнення видів та навіть моно видових родин.  Визначення співвідношення способів запилення в урбанофлорі Кривого Рога дозволить встановити роль комах, вітру та води у процесах відновлення рослинного покриву, що особливо актуально для нашого промислового міста.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Metrics

Metrics Loading ...
Abstract views: 54 / PDF downloads: 45

Біографія автора

О.В. Зайко, ДВНЗ «Криворізький державний педагогічний університет»

студентка природничого факультету

Посилання

Даддингтон К.Л. Эволюционная ботаніка / К.Л. Даддингтон. - Москва: «Мир», 1972. - 307 с.

Кучеревський В. В. Анотований список урбанофлори Кривого Рогу / В. В. Кучеревський, Г.Н. Шоль. - Кривий Ріг : Видавничий дім, 2009. - 71 с.

Тарасов В.В. Флора Дніпропетровської та Запорізької областей / В. В.Тарасов. - Україна : Видавництво «ДНУ», 2005. - 276 с.

Downloads

Опубліковано

2016-12-14

Як цитувати

Зайко, О. (2016). Таксономічний аналіз урбанофлори Кривого Рогу за способами запилення. Екологічний вісник Криворіжжя, 2, 79–82. https://doi.org/10.31812/ecobulletinkrd.v2i0.6712

Номер

Розділ

ПРАКТИЧНА ЕКОЛОГІЯ