Вміст фторидів і деякі показники якості питної води з водосховищ міста Кривого Рога

Автор(и)

  • О.О. Євангеліст ДВНЗ «Криворізький державний педагогічний університет»
  • Т.О. Шенаєва ДВНЗ «Криворізький державний педагогічний університет»

DOI:

https://doi.org/10.31812/ecobulletinkrd.v2i0.6783

Анотація

В наш час актуальною проблемою є сполуки фтору, тому, що зустрічаються вони майже всюди і вміст їх в навколишньому середовищі має великий вплив на людей. Більшість фторидів потрапляють до організму з питною водою та продуктами харчування. Фтор належить до групи мікроелементів, які відіграють важливу роль у біохімічних процесах людини. Нестача його, як і надлишок призводить до тяжких захворювань. Основним джерелом надходження фтору є питна вода. Кожна людина за день має випивати 1,5 - 2 л води. Вода є невід’ємною частиною нашого життя, і тому з кожним ковтком в організм потрапляють фторид-іони в невідомих нам кількостях, а це може спричинити низку захворювань. Мешканці Кривого Рогу споживають воду з Карачунівського та Радушанського водосховищ, і тому є важливим оцінити вміст фтору в цих водах та оцінити зв’язки цього показника з іншими показниками якості питної води.З’ясовуючи певні закономірності можна виявити чому населення з різних районів міста, має певні захворювання.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Metrics

Metrics Loading ...
Abstract views: 88 / PDF downloads: 35

Біографії авторів

О.О. Євангеліст, ДВНЗ «Криворізький державний педагогічний університет»

студентка природничого факультету

Т.О. Шенаєва, ДВНЗ «Криворізький державний педагогічний університет»

доцент кафедри хімії та методики її навчання, кандидат біологічних наук, доцент

Посилання

Жовинский Э.Я. Поисковая геохимия. Прикладное значение геохимии фтора / Э.Я. Жовинский, Н.О Крюченко // Институт геохимии, минералогии и рудообразования им. Н.П. Семененко НАН Украины.- К.:, 2007. — №1 (6) с.13.

Лысый А.Е. Экологическое и социально-гигиенические проблемы и пути оздоровления крупного промышленного региона / А.Е. Лысый, С.А. Рыженко, И.П. Козятин и др. - Кривой Рог, 2007. -428 с.

Про затвердження Державних санітарних норм та правил "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною" (ДСанПіН2.2.4-171-10). http: //www .eprom .net.ua /doc/voda/normativi/CанПиН.pdf

Downloads

Опубліковано

2016-12-14

Як цитувати

Євангеліст, О. ., & Шенаєва, Т. . (2016). Вміст фторидів і деякі показники якості питної води з водосховищ міста Кривого Рога. Екологічний вісник Криворіжжя, 2, 82–87. https://doi.org/10.31812/ecobulletinkrd.v2i0.6783

Номер

Розділ

ПРАКТИЧНА ЕКОЛОГІЯ