Екологічне виховання в контексті світоглядної позиції особистості - Гнілуша, Н.В.; Ейвазова, У. А. (Екологічний вісник Криворіжжя, 2018)
Важливою умовою переходу сучасного суспільства до збалансованого розвитку є переорієнтація екологічної освіти на формування «відповідальної свідомості» особистості майбутнього. Можливість будувати процес екологічного виховання, який ставить за мету не тільки прививати знання про природу, уміння раціонального природокористування, але й впливати на внутрішній світ особистості, на усвідомлення нею повної гармонії природних і духовних цінностей.