(untitled) (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2018)
Сосновий ліс - це постійне місце існування різноманітних тварин. Взаємне пристосування рослин і тварин, що склалося впродовж еволюції, формування різних ланцюгів живлення у певних екологічних умовах визначає не лише відповідний склад рослинності лісових насаджень, а й склад популяцій фауни. Однак види Pinopsida все більше зазнають техногенного впливу, знижується їх чисельність, тому необхідно досліджувати їх стан для подальшого збереження.