(untitled) (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2018)
Одним із шляхів вирішення проблеми оптимізації стану довкілля в індустріальних містах є збільшення площ та підвищення якості різних типів деревно-чагарникових рослинних угруповань: формованих, відновлюваних, по-різному регульованих людиною для декоративних, меліоративних, санітативних, рекреаційних цілей у межах населених пунктів, їх зелених зон. Добір стійких, до жорстких екологічних умов посушливого клімату степового півдня України та техногенного навантаження промислового регіону, деревних рослин та формування з них довговічних деревно-чагарникових рослинних угруповань є основною проблемою покращення якості навколишнього середовища міст. Дослідження морфометричних показників такого інтродуцента, як Rohinia pseudoacacia L є актуальним для встановлення його пристосованості до умов промислових територій степової зони України і подальшого використання у фітооптимізаційних заходах.