(untitled) (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2018)
Світ знає багато шедеврів паркового ландшафтного мистецтва, і треба взяти на себе велику сміливість, щоб сказати про той чи інший парк: оце неперевершений, найкращій парк світу! Проте, розповідаючи про парк імені Федора Мершавцева, який безперечно посідає у цьому ряді, одне з найперших місць, ми можемо з певненістю стверджувати: рідко який витвір паркової архітектури, позмагається з такою кількістю легенд, та романтичних історій. Також слід зазначити, що пізнаючи природу в межах цього парку, спілкуючи з нею, люди глибше починають розуміти самих себе, виявляючи у собі багатющі резерви фізичних і духовних сил, дістаючи нові імпульси до творчості. Тому особливої актуальності набуває питання історії розвитку та сьогодення парку ім. Федора Мершавцева (м. Кривий Ріг).