(untitled) (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2015)
Кривий Ріг - велике промислове місто, центр Криворізького залізорудного басейну, металеве “серце” України. Криворізький індустріальний регіон відіграє провідну роль в економіці, має стратегічне значення для економічної незалежності та безпеки держави. Кривий Ріг є другим за значущістю містом Дніпропетровської області, центром зосередження багатьох промислових підприємств, одним з найбільш антропогенно змінених регіонів держави, районом тривалого посиленого техногенного впливу, що обумовлює надзвичайну актуальність питання його озеленення та благоустрію. Тому, розпочате в середені минулого сторіччя, декоративне озеленення міста є пріоритетним завданням і натеперішній час, що вимагає багатобічного теоретичного обґрунтування, деталізованого опрацювання та ефективної реалізації.