(untitled) (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2015)
На сьогоднішній день набуває особливої актуальності проблема вивчення та охорони біорізноманіття в зв’язку з дедалі зростаючим антропогенним впливом на природні і напівприродні екосистеми Криворіжжя. Зокрема зазнають значної деградації лісові, водні та петрофітні, які є основними місцеперебуваннями для папоротеподібних флори регіону. Тому, важливість і необхідність проведення вивчення папоротеподібних природної флори Криворіжжя не викликають сумнівів, оскільки отримані результати дозволять вирішити не тільки суто наукові питання в таксономії, географії і екології рослин, але і значно поліпшити ефективність зберігання генофонду папоротей в регіоні.