(untitled) (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2015)
Вплив антропогенних факторів суттєво знижує енергозапаси екосистем, а тому можливим ключем до вирішення цілого ряду питань пов’язаних з дестабілізацією стану навколишнього середовища внаслідок активної господарської діяльності людини є діагностика стану зелених насаджень та дослідження їх екологічних особливостей для розробки заходів щодо використання в озелененні в умовах промислових міст України. Відповідно знання таксономічного складу та умов місцезростання рослин в урбанізованому середовищі є однією з важливих передумов успішного вирішення комплексу питань, пов’язаних з формуванням міського ландшафту і поліпшення його еколого-естетичної цінності.