(untitled) (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2015)
Останні роки спостерігається розвиток двох паралельних процесів: поглиблення екологічних проблем нашої планети і їх осмислення людством. В Україні в цей період відбувається становлення системи безперервної екологічної освіти. Проводяться присвячені цьому конференції, семінари, наради, ведуться наукові дослідження. Розробляється концепція безперервної екологічної освіти, початковою ланкою якої є сфера дошкільного виховання. Адже, саме на етапі дошкільного дитинства формується початкове відчуття оточуючого світу: дитина отримує емоційні враження про природу, накопичує уявлення про різні форми життя. Таким чином, уже в цей період формуються першооснови екологічного мислення, свідомості, екологічної культури. Але це відбувається при одній умові - якщо дорослі, які виховують дитину, самі володіють екологічною культурою: розуміють екологічні проблеми і турбуються про їх вирішення, знайомлять дитину з прекрасним світом природи і допомагають налагодити взаємовідносини з ним.