(untitled) (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2016)
Створення лісових фітоценозів в умовах степової зони та в умовах географічної і екологічної невідповідності, як визначалося фахівцями є доволі складним процесом, який при недостатній увазі з боку спеціалістів лісівництва та лісовпорядкування не дає бажаних результатів. Дослідження лісових культурфітоценозів Криворіжжя є актуальною проблемою ресурсозбереження та раціонального природокористування. Сучасний стан лісових культурфітоценозів характеризується невисокими значеннями запасів стовбурної деревини; ослабленим та сильно ослабленим життєвим станом деревостану.