(untitled) (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2016)
Важливою складовою сталого розвитку є збереження та раціональне використання природних ресурсів. В Україні налічується 63119 річок, у тому числі великих (площа водозабору понад 50 тис. кв. км.) - 9, середніх (від 2 до 50 тис. кв. км.) - 63029. Загальна їх довжина становить 206,4 тис. км., з них 90% припадає на малі річки. Гідрографічна мережа Криворізького залізорудного басейну представлена р. Інгулець з притоками, малими річками: Саксагань, Жовта, Зелена, Бокова, Боковенька та численними балками по дну яких постійно чи тимчасово течуть потічки, як от, наприклад, балка Ковальська, Червона, Кобильна та інші. Безпосередньо на території Кривого Рогу протікає одна з зазначених малих річок - Саксагань.