(untitled) (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2016)
Особливої неповторної краси Криворіжжю надають кристалічні відкладення. Вони набули найрізноманітнішої будови в тривалому вивітрювальному процесі. Найбільш вражає, коли кам’яні породи мають вигляд високих потужних скель, наприклад, там, де зливаються річки Інгулець і Саксагань. Рослинний світ добре пристосувався до зростання на кам’янистих брилах. Першими поселенцями на камінні є лишайники- петрофіти (від грец. «петрос» - камінь та «фітон» - рослина). Поруч з лишайниками зростають мохи, прокладаючи шлях іншим рослинам.