(untitled) (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2016)
Значення коріння в житті рослин величезне і визначається його функціями, що в свою чергу обумовлені специфікою їх структурної організації. Головною функцією кореня є закріплення рослини в субстраті. Не менш значущою є функція всмоктування води з розчиненими в ній мінеральними речовинами і пересуванням їх в стебло, завдяки чому корінь забезпечує одну з ланок живлення рослин. У клітинах кореня здійснюється синтез спеціальних амінокислот, біологічно активних речовин. Коріння деяких рослин слугує місцем, де зберігаються запасні поживні речовини. Видозміни коренів є пристосуванням рослин до певних умов виростання. Людина використовує знання будови кореня, кореневих систем і видозміни коренів у своїй практичній діяльності. Коріння рослин мають лікарські властивості, є їжею для різних живих організмів, в тому числі й тварин.