(untitled) (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2016)
Головним завданням екологічної безпеки та програми сталого розвитку є формування в людині свідомого та відповідального ставлення до особистої безпеки й безпеки оточуючого середовища [1, 2]. Будучи складовою частиною загальної культури, культура екологічної безпеки та виховання дбайливого ставлення до природних ресурсів повинна носити регульований характер, націлений на конкретний результат - обов’язкове виконання людиною норм поведінки в соціумі, що само по собі є категорією моральності. У зв’язку з цим виникає необхідність пошуку нових підходів, які дозволили б оптимізували процес вивчення проблем раціонального використання природних ресурсів з обов’язковою підтримкою правил безпеки життєдіяльності для безпечного існування в сучасних умовах.