Флораріуми як спосіб збереження фіторізноманіття мохоподібних (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2018)
В наш час збереження видового різноманіття мохоподібних має як теоретичне, так і практичне значення. Проте на сьогодення існує небагато способів та методів щодо Ex situ збереження фіторізноманіття мохоподібних. Як відомо, відділ Мохоподібні (Bryophyta) нараховує близько 18 тисяч видів об’єднаних у 8 класів. До Червоної книги України віднесено 46 видів мохоподібних. При цьому слід зазначити, що всі мохоподібні для свого росту та розвитку потребують дуже специфічних умов. Ось чому так актуально впровадження технологій зі створення та підтримання екосистем збереження мохоподібних. Флораріум - це штучно створена фітосистема, де рослини мають можливість та сприятливі умови для росту, розвитку та розмноження.