До вивчення диференціації едафічних умов розвитку рослинного покриву пришкільних стадіонів Кривого Рогу (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2018)
В умовах урбоекосистем рослинний та ґрунтовий покрив формується під дією індустріальних чинників. Рекреаційні ландшафти утворюються як наслідок антропогенного перетворення ґрунтового покриву під час створення міських екосистем з неоднорідними едафічними умовами, які впливають на формування спонтанного компоненту рослинного покриву рекреаційних ділянок, а відповідно і на диференціацію рослинності. Едафічні умови відіграють одну з повідних ролей для розвитку рослинного покриву. Дослідженням ґрунтового та рослинного покриву регіону присвячені роботи ряда вчених. Едафічні умови розвитку рослинного покриву рекреаційних ділянок потребують більш детального вивчення.