Вплив діяльності дощових черв'яків на ґрунтоутворення та розвиток рослин (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2018)
Про те, що дощові черв’яки покращують якість ґрунту, було відомо ще в давні часи. Але питання про роль дощових черв’яків, як тварин грунтоутворювачів до сих пір є актуальним. Важливе значення дощових черв’яків для процесу ґрунтоутворення не викликає сумнівів у фахівців, але ці відомості ще недостатньо вивчені серед ґрунтознавців, не кажучи про широкі маси осіб, пов’язаних із землеробством, садівництвом і лісництвом.