Формування екологічних умінь як складник природознавчої компетентності молодших школярів (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2018)
Освіта для сталого розвитку - вимога часу, продиктована проблемами взаємовідносин людини з природою, що носять глобальні масштаби, потребують величезних соціально-економічних змін. Вони диктують відмову від споживацького ставлення до природи, переоцінку існуючих поглядів, цінностей. На екологічну освіту покладаються значні надії щодо виховання нової генерації людей з відповідним мисленням, високою екологічною культурою, екологічним підходом до створення умов для взаємин між людиною і природою. Це визначає необхідність формування в учнів початкової школи екологічно доцільного способу життя, вироблення екологічних умінь, що є складником природознавчої компетентності.