Біоекологічні та декоративні особливості видів роду Cercis L. в умовах Криворіжжя (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2015)
У системі благоустрою міст зелені насадження служать санітарно- гігієнічним, архітектурно-декоративним, меліоративним, культурно-освітнім та іншим цілям. Крім того, зелені насадження збагачують повітря киснем, затримують поверхнею своїх листків тверді частини повітря (пил, кіпоть тощо), своїми фітонцидами негативно впливають на патогенну мікрофлору повітря, зменшують добові коливання температури, зволожують повітря і т. д. Вивчення зелених насаджень окремих районів, вивчення багаторічного місцевого досвіду інтродукції деревних порід відіграє позитивне значення у справі озеленення міста. З цієї точки зору ретельне ознайомлення з зеленими насадженнями Криворіжжя, цього важливого промислового району, заслуговує найсерйознішої уваги.