Таксономічний аналіз зелених насаджень парків і скверу Центрально-міського району м. Кривий Ріг (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2015)
Із розвитком потужної металургійної промисловості в умовах степової зони виникає нагальна потреба озеленення територій. Процес озеленення міст є динамічним та історично-обумовленим, оскільки, зазвичай, орієнтований перш за все на задоволення потреб суспільства. Крім того, не менш важливим є цільове спрямування, загальна доцільність кожного зеленого насадження. Виконання даного завдання залежить від правильного підходу до добору посівного матеріалу. Тому актуальним та перспективним напрямком дослідницької роботи залишається визначення найбільш стійких до екологічних умов Криворіжжя видів дерев та чагарників.