Таксономічний склад рослинних угруповань відвалу № 2-3 НКГЗК"Степовий" (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2015)
В останні десятиліття простежується посилення антропогенного впливу на всі природні екосистеми. В Криворізькому регіоні розвиток промисловості та транспорту є пріоритетними напрямком економіки, відбуваються істотні зміни в рослинному покриві. Існує певна залежність між ступенем індустріалізації регіону та ступенем антропогенної трансформації екосистем. Результатом антропогенної трансформації є поширення синантропних рослин у складі рослинних угрупувань.