Запилення кімнатних рослин (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2015)
Від запилення як процесу перенесення пилку з пиляків на приймочку маточки, залежить подальше запліднення, розвиток плодів та насіння рослин (в тому числі і кімнатних рослин). Кімнатні рослини є об’єктами дослідження у галузі рослинництва. Вони створюють сприятливу атмосферу у домі. Кімнатні декоративні рослини є не тільки живою прикрасою, а ще поліпшують мікроклімат. Різноманітність цілющих властивостей кімнатних рослин відіграє важливу роль на вплив здоров’я людського організму (вплив на емоційний та фізичний стан). Важливо дотримуватися всіх умов вирощування рослин, в тому числі і їх запилення.