Формування поняття "Пори року" в молодших школярів через використання навчальних текстів (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2015)
Особливістю розвитку когнітивної сфери дітей молодшого шкільного віку являється перехід пізнавальних психічних процесів дитини на більш високий рівень. В цей період якісно змінюються, перебудовуються усі сфери особистості дитини. Починається ця перебудова з інтелектуальної сфери, передусім - з мислення. У вимогах нових освітніх стандартів однією з актуальних завдань являється формування понятійного мислення.