Taraxacum officinale Wigg як об'єкт біоіндикаційних досліджень в умовах Криворіжжя (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2016)
В останні роки як в Україні так і за кордоном є пріоритетним розробка системи біологічних показників для моніторингу довкілля. Важливими критеріями для останньої можуть бути показники акумуляції полютантів видами - ідникаторами, адаптації рослин на фізіологічному рівні та оцінки їх мутагенної активності. Саме тому вкрай актуальними є дослідження адаптаційної здатності певних видів до дії полютантів, що має як теоретичне значення - для подальшого розвитку екологічної фізіології рослин так і практичне - для біоіндикації стану довкілля.