До вивчення екотопічної диференціації рослинного покриву селітебних зон Кривого Рогу (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2016)
На формування рослинного покриву урбоекосистем значний вплив здійснює антропогенний чинник, під дією якого формуються неоднорідні умови існування і рослинність набуває специфічних рис. Структура рослинного покриву селітебних зон міста Кривого Рогу обумовлена складними взаємодіями між факторами антропогенного впливу та залишками історично сформованого природного біогеоценотичного покриву. Едафічні чинники в таких умовах відіграють одну з повідних ролей. Вивченням рослинності і ґрунтового покриву регіону присвячені роботи ряда вчених.  Вивченню едафотопів в межах урбоекосистеми до цього часу не приділялось значної уваги.