Еколого-едафічні умови територій розміщення парків та скверів історичного центру Криворіжжя (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2016)
Парки та сквери найстарішої частини Криворіжжя мають у своєму складі значний флористичний потенціал деревно-чагарникових видів, існування та подальший розвиток яких насамперед обумовлюється еколого-едафічними чинниками як найбільш стійкими. Тому особливої актуальності набуває врахування основних ландшафтних характеристик при плануванні нових об’єктів озеленення або реконструкції існуючих.