Таксономічний аналіз урбанофлори Кривого Рогу за способами запилення (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2016)
Відновлення рослинного покриву нашої планети відбувається внаслідок існування процесів запилення у життєвих циклах вищих рослин. Запилення є процесом перенесення пилкових зерен з пиляків на приймочку маточки. Цей процес може здійснюватися: вітром, комахами, водою. Велика кількість рослин потребує комах-запилювачів для забезпечення нормального запилення. Наявність достатньої кількості запилювачів під час цвітіння необхідна для забезпечення сталого врожаю культурних рослин. Ефективність запилення збільшує розмір плодів, сприяє їх швидкому достиганню і симетричну форму плодів. Запилення - є не тільки однією із стадій розвитку і розмноження рослин, але і є корисним для інших живих організмів. Відсутність запилення у рослин може призвести до зникнення видів та навіть моно видових родин.  Визначення співвідношення способів запилення в урбанофлорі Кривого Рога дозволить встановити роль комах, вітру та води у процесах відновлення рослинного покриву, що особливо актуально для нашого промислового міста.