Аналіз хімічного складу насіння однодольних рослин на прикладі льону (Ecological Bulletin of Kryvyi Rih District, 2016)
В наш час актуальною проблемою є необхідність створення нових продуктів з підвищеною біологічною і фізіологічною цінністю. Такі продукти потрібні і для формування здорового способу життя людей, і для зміцнення існуючої кормової бази для відгодівлі тварин та птиці. Лляна олія в процесі переробки дає широкий перелік різноманітних продуктів. Олія,отримана з льону, являє собою ідеальний природний засіб для профілактики і лікування атеросклерозу,ішемічної хвороби серця та багатьох інших хвороб. Насіння льону (Semen Lini L.) - це цінний екологічний продукт, що широко застосовується в медицині та різних галузях промисловості (парфумерній, фармацевтичній, харчовій, лакофарбовій, комбікормовій). Значний внесок у дослідження хімічного складу насіння льону (Semen Lini ), розробку оптимальних технологій його переробки й розширення сфер використання зробили вчені Щербаков В.Г., Лисицин А.Н., Живетин В.В., Ржехин В.П. та інші. Вони виявили більш широку гамму властивостей лляного насіння, що значно розширило можливості його застосування.