(untitled) (Екологічний вісник Криворіжжя, 2018)
Висока концентрація промислових підприємств зумовлює значні рівні забруднення селітебних зон міст. Проблема усунення негативного впливу техногенного навантаження на якість навколишнього середовища є особливо актуальною для території Кривого Рогу, де зосереджені підприємства гірничо-металургійного комплексу (5 гірничо-збагачувальних комбінатів, Криворізький залізорудний комбінат, ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», інші). Послаблення техногенного навантаження можливе внаслідок створення стійких деревно-чагарникових культурфітоценозів на території та навколо підприємства (санітарно-захисна зона) в тому числі і за участі достатньо поширеного північно-американського інтродуцента А сег пе^ипсіо І. Дерева цього виду мають високі декоративні якості, масивну крону, що здатна виконувати санітарно - гігієнічну роль, адсорбуючи поверхнею листків пил та аерогенні полютанти.