(untitled) (Екологічний вісник Криворіжжя, 2018)
Вивчення особливостей складу флор різного рівня, масштабу - насущне завдання, котре, незважаючи на традиційність, дозволяє здійснювати моніторинг біорізноманіття, визначати напрями, темпи, тенденції їх розвитку. Багатоспрямований таксономічний аналіз складу є невід’ємною умовою пізнання специфіки поширення тих чи інших видів на фоні географічних та екологічних умов, з’ясування потенційних можливостей видів і стану середовища, розробки заходів стабілізації, охорони, оптимізації рослинності, що сприяють максимальній реалізації її грунтозахисної, водоохоронної, повітряноочисної, кліматорегулюючої, протиерозійної, санітарно- гігієнічної та культурно-естетичної функцій.