(untitled) (Екологічний вісник Криворіжжя, 2018)
Рослинні організми не можуть існувати без води. Всі біохімічні процеси у рослинному організмі відбуваються у водному середовищі. Більшу частину маси рослин складає вода. Однак обводненість рослин неоднакова. Різні шляхи регуляції водного обміну дають змогу рослинам заселяти різні за екологічними умовами ділянки суші. Різноманітність пристосувань лежить в основі поширення рослин по поверхні планети, де дефіцит вологи є однією з головних проблем екологічних адаптацій.