(untitled) (Екологічний вісник Криворіжжя, 2018)
Кривий Ріг одне з великих міст України, в якому інтенсивний розвиток гірничодобувної та металургійної галузі призводить до незворотних порушень та руйнувань екосистем. У таких умовах постійно підвищується ступінь надходження шкідливих викидів у атмосферу. Тому в ряду складових охорони природи є контроль динаміки ґрунтових процесів при антропогенних навантаженнях з метою прогнозування еколого-економічних наслідків.