(untitled) (Екологічний вісник Криворіжжя, 2015)
Техногенне забруднення довкілля яким супроводжується сучасний рівень розвитку виробничих сил на Україні становить питання збереження та оптимізації навколишнього середовища живих організмів. Підвищення рівня забруднення ґрунтів важкими металами, як правило, негативно впливає на їх мікробний ценоз і, зокрема, на кількісний і якісний склад певних систематичних груп. На сьогодні вже доведена пригнічуюча дія більшості сполук важких металів на чисельність мікроміцетів, стрептоміцетів та інших бактерій, але для дріжджів це питання ще не з’ясоване.