(untitled) (Екологічний вісник Криворіжжя, 2015)
В наш час природоохоронні території допомагають підтримувати екосистеми, зберігати біологічні види та їх генетичну різноманітність, задовольняти життєві потреби місцевого населення, створювати умови для відпочинку й туризму. Природоохоронні території можливо використовувати в цілях культурно- пізнавального відпочинку, для виховання у підростаючого покоління дбайливого ставлення до природи. Аналіз літературних джерел виявив, що для природно- заповідних об’єктів Криворіжжя ця проблема досліджена недостатньо і стосовно географічного аспекту природоохоронних територій регіону вона чітко не визначена.