(untitled) (Екологічний вісник Криворіжжя, 2015)
Особливістю розвитку когнітивної сфери дітей молодшого шкільного віку являється перехід пізнавальних психічних процесів дитини на більш високий рівень. В цей період якісно змінюються, перебудовуються усі сфери особистості дитини. Починається ця перебудова з інтелектуальної сфери, передусім - з мислення. У вимогах нових освітніх стандартів однією з актуальних завдань являється формування понятійного мислення.