(untitled) (Екологічний вісник Криворіжжя, 2019)
Наданi результати дослiдження морфологiчних ознак вегетативних i генеративних органiв рослин iнтродукованих видiв: Canna indica L., C. iridiﬂora Ruiz., C. edulis Ker-Cawl., C. gigantea Desf, C. ﬂacida Salisd. та 37 сортiв закордонної та вiтчизняної селекцiї з колекцiї Криворiзького ботанiчного саду НАН України. З комплексу описаних морфологiчних ознак вегетативних i генеративних органiв дослiджених сортiв та видiв канни виокремленi найбiльш iнформативнi для визначення декоративностi рослин — загальна висота i висота суцвiття, дiаметр квiтки, колiр листка. Дана оцiнка декоративного потенцiалу рослин роду Canna L. за морфологiчними ознаками та видiленi найбiльш перспективнi iнтродуценти для введення в практику зеленого будiвництва регiону. За результатами багаторiчних дослiджень розроблений та запропонований сортимент перспективних культиварiв роду Canna L. для оформлення м.Кривий Рiг.