(untitled) (Екологічний вісник Криворіжжя, 2016)
На формування рослинного покриву урбоекосистем значний вплив здійснює антропогенний чинник, під дією якого формуються неоднорідні умови існування і рослинність набуває специфічних рис. Структура рослинного покриву селітебних зон міста Кривого Рогу обумовлена складними взаємодіями між факторами антропогенного впливу та залишками історично сформованого природного біогеоценотичного покриву. Едафічні чинники в таких умовах відіграють одну з повідних ролей. Вивченням рослинності і ґрунтового покриву регіону присвячені роботи ряда вчених. Вивченню едафотопів в межах урбоекосистеми до цього часу не приділялось значної уваги.