(untitled) (Екологічний вісник Криворіжжя, 2016)
Суттєві та необоротні зміни навколишнього природного середовища, які виникли в результаті впливу підприємств гірничо- металургійного комплексу (ГМК), що розгорнули свою діяльність в межах Криворізького залізорудного басейну, є актуальною проблемою впродовж багатьох останніх років. Зокрема, важливим аспектом цієї проблеми є трансформація рослинних угруповань прилеглих до зон впливу ГМК і невирішеним було й залишається донині питання збереження та відновлення флори та рослинності цих територій.